Acesta este un loc in care miam propus sa prezint diferite informatii din muzica, film, monden, si nu numai, intr-o maniera personala. Un mod in care cred ca nu o mai face nimeni. Asadar o zona de unicitate, oarecum in ceea ce priveste stilul de prezentare.
Voi incerca ca prin articolele mele sa nu supar, critic sau injur pe nimeni. In contradictoriu cu cea ce spune DEX-ul in ceea ce priveste numele Controversa "CONTROVERSÁ, controversez, vb. I. Tranz. (Rar) A discuta în contradictoriu asupra unei probleme de principiu. – Din fr. controverser, lat.controversare. " Vreau sa creez aici o zona de surprindere, fata de ceea ce pare a fi.
De ce Controversa si nu altfel?
Ei bine datorita tocmai acestui fapt de a surprinde.
Cum a aparut ideea de Controversa?
Inainte o scurta istorioara a a ceea ce inseamna blog.
Un blog (cuvânt provenit de la expresia engleză web log = jurnal pe Internet) este o publicație web (un text scris) care conține articole periodice sau și actualizate neîntrerupt ce au de obicei un caracter personal. Ca regulă, actualizarea blog-urilor constă în adăugiri de texte noi, asemenea unui jurnal, toate contribuțiile fiind afișate în ordine cronologică inversă (cele mai noi apar imediat, sus, la vedere). Acest gen de publicații web sunt în principiu accesibile publicului larg, însă unele pot fi contra cost.
Termenul de "blog" a apărut în anul 1997, când John Berger și-a denumit propriul site "weblog".[1]
Dacă la început blog-urile erau actualizate manual, cu timpul au apărut „unelte” (programe și metode) care să automatizeze acest proces. Utilizarea unui astfel de software bazat pe browsere Internet este acum un aspect obișnuit al blogging-ului.
Există mai multe platforme pentru blog-uri, de exemplu Wordpress (cea mai cunoscută și folosită platformă de blogging), Blogspot, Blogger ș.a.
Scopul blog-urilor variază foarte mult, de la jurnale personale și până la „armele” publicitare ale campaniilor politice, ale programelor media sau ale diverselor companii comerciale. De asemenea ele variază și în funcție de autor - de la unul singur la o comunitate întreagă. Blogurile pot constitui și o sursă importantă de venituri pentru cei care le administrează.
Multe blog-uri permit vizitatorilor lor să răspundă prin comentarii, care sunt și ele publice, creându-se astfel o comunitate de cititori centrată în jurul blog-ului; alte blog-uri nu sunt interactive.
Totalitatea blog-urilor și a autorilor de blog-uri a fost denumită „blogosferă”. Vezi de exemplu blogosfera românească, blogosfera moldovenească. Pe lângă asta, blog-urile constituie una din numeroasele fațete ale fenomenului numit Web 2.0. conform Wikipedia.
Asadar povestea initiala e mai lunga, asa ca o sa ma rezum putin. Controversa, este o idee pur personala, aparuta spontan dupa ce inainte fusese altceva. As si, pentru ca am vrut sa fie ceva mai unic, intr-o zi am deschis un dictional, aleator, iar acolo unde s-a deschis prima data, la litera "c", mi-a si sarit in ochi acest nume. Am vrut sa fie ceva si usor ca pronuntie, gasit, unic, care sa surprinda cumva. Si gasind aceasta platforma, cam prin iulie 2005, dupa ce urmarisem diferite bloguri. La inceput nestiind, neintelegand cam ce inseamna si invatand singur despre ce este un blog, cum se face, si multe altele. Si pentru ca se deschisese pentru mine o noua usa, a pasiunii de a scrie, a informa, am creeat ceea ce azi este. Bininteles la inceput cu un alt nume, o alta fata, alt mod de prezentare, abia in urma cu cativa ani am rebranduit, ca sa-i spun asa la ceea ce este astazi.
Comments